"Noć Oscara" na BHT1 – Uživo sa dodjele nagrade Oscar

"Noć Oscara" na BHT1 – Uživo sa dodjele nagrade Oscar

U nedjelju 25. aprila gledatelji Televizije Bosne i Hercegovine, moći će pratiti kompletan prijenos cjelovečernjeg programa dodjele nagrade Oscar u okviru specijalnog programa BHT1 “Noć Oscara” koji počinje od 20 sati.

U okviru Specijalnog programa “Noć Oscara” gledatelji BHT1 će već u 20.30 sati moći pogledati film Ničija zemlja reditelja Danisa Tanovića koji je BiH donio najprestižniju filmsku nagradu Oscar. U noći Oscara gledatelji BHT1 moći će uživo pratiti dešavanja sa Red Carpeta koji počinje 30 minuta iza ponoći, te dodjelu nagrada Oscar od 2 do 5 sati. Kroz cjelovečerni prenos uživo vodit će vas Maja Miralem i Mediha Adrović.

Od 5 sati možete gledai i “Oscar show”, također uživo.

U nedjelju u 15.45 sati uoči dodjele nagrade Oscar, za koju je nominiran i film bosanskohercegovačke redateljice Jasmile Žbanić Quo Vadis, Aida? reemitiramo intervju sa rediteljicom snimljenog u Stocu. Koproducent filma je i BHRT. Redateljica Žbanić sa Majom Miralem govori o medijskoj šutnji tokom procesa rada na filmu, nagradama, ali i novim projektima.

Dan prije dodjele nagrade Oscar, u subotu 24. aprila u 22 sata, pogledajte reprizu reportaže “Iza scene: Quo Vadis, Aida?“, autorice Medihe Adrović, u kojoj donosimo sve o filmu, glumačkoj postavi, ali i izazovima sa kojima se susretala ekipa tokom snimanja ovog ostvarenja.

Prehodna
"Lupin" najgledanija serija Netflixa u prvom kvartalu 2021.
Sljedeća
Spin-off "How I Met Your Mother" stiže na ponudu Hulua