“Istjerivači duhova: Ledena prijetnja“ od 11. aprila u kinima

“Istjerivači duhova: Ledena prijetnja“ od 11. aprila u kinima

Nakon sjajnog prvog vikenda otvaranja u američkim kinima prije tri sedmice na prvom mjestu sa zaradom od 45 miliona dolara i dosadašnjim totalom od gotovo 90 miliona dolara, novi nastavak planetarno popularnog serijala Ghostbusters: Frozen Empire i dalje privlači publiku u kina, jer spaja originalne Istjerivače duhova s novim generacijama zbog čega je tako zanimljiv za cijelu porodicu.

Gledatelji hvale ugodnu nostalgičnost, sjajne efekte, porodični duh filma i više prostora za originalnu postavu prvog filma iz daleke 1984. Uz aktualne holivudske zvijezde poput Paula Rudda, Pattona Oswalta i Kumala Nanjianija, tu su i legendarne zvijezde 80-tih Bill Murray, Dan Aykroyd i Ernie Hudson, ali i mlađa postava poznata iz Netflixovih uspješnica Finn Wolfhard i Mckenna Grace.

U bh. kina film dolazi i na svim premium formatima, a fanovi Istjerivača duhova imat će priliku vidjeti kako su se nova i stara postava snašle u suočavanju s potpuno novim zloduhom Garrakom – koji prijeti zalediti cijeli svijet nakon što je nepažnjom pušten iz svog antičkog zatvora… Trailer filma prikazuje Trevora, Phoebe i Garyja nekoliko godina nakon što su se riješili poltergeista u prijašnjeg nastavku, ali i uvodi nas i u to što su stari Istjerivači duhova pripremali do sada…  

Reditelj nastavka je Gil Kenan (animirani film Monster House i božićni fantasy film A Boy Called Christmas) koji je na prijašnjem nastavku Naslijeđe radio kao scenarist i producent, a u glavnim ulogama vraćaju se Finn Wolfhard (Stranger Things; It), Mckenna Grace (Ja, Tonya; Captain Marvel, Sluškinjina priča, Prokletstvo kuće Hill) i Paul Rudd (Ant-Man; Only Murders in the Building; Voditelj i Voditelj 2).

Originalna postava iz prva dva filma također se vraća. Bill Murray (Beskrajni dan, Zombieland 1 i 2), Dan Aykroyd (Pearl Harbor; originalna postava Saturday Night Live serijala) i Ernie Hudson (Oz, Kućanice, Frikovi, Heroji, LA's Finest), a u novim ulogama pojavljuju se Patton Oswalt (Dva i pol muškarca, Kralj Queensa, The Sandman, Ratatouille i BoJack Horseman) i Kumal Nanjiani (Silicon Valley, Zona sumraka, Welcome to Chippendales, Eternals).

Istjerivači duhova: Ledena prijetnja stiže na redovni repertoar svih bh. kina od 11. aprila u distribuciji C2 filma, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH.

Prethodna
Adam Sandler radi na nastavku "Happy Gilmore 2"
Sljedeća
Lionsgate odgađa izlazak za "The Crow" do augusta