“Deset u pola” Danisa Tanovića u tri termina u Meeting Pointu

“Deset u pola” Danisa Tanovića u tri termina u Meeting Pointu

Komedija Danisa Tanovića Deset u pola od 9. do 18. decembra zbog velikog interesa publike u kinu Meeting Point u Sarajevu prikazivat će se u dva termina: u 15.30 i u 20.30 sati, a 9.,10. i 12. decembra u tri termina: u 15.30, 17.30 i 20.30 sati.

Film bh. oskarovca Danisa Tanovića u prva četiri dana redovnog prikazivanja pogledalo je preko 6000 gledatelja u kino dvoranama širom BiH, što je najbolji rezultat otvaranja jednog bh. filma na domaćem box officeu u posljednjih 10-ak godina i tako nastavilo izuzetno pozitivan trend sjajnih otvaranja regionalnih naslova u bh. kinima.

Danas i sutra, 9. i 10. decembra te u nedjelju, 12. decembra, film Danisa Tanovića u kinu Meeting Point pogledajte u tri termina: u 15.30, 17.30 i 20.30 sati, a nakon toga u terminima u 15.30 i 20.30 sati. Cijene ulaznica za projekcije u kinu Meeting Point su 8 KM, 5 KM za studente i penzionere. Ulaznice su u prodaji online putem web stranice kina: https://kinomeetingpoint.ba/ ili u Meeting Pointu svakog dana od osam sati.

Sjajnu glumačku ekipu predvode Branko Đurić i Izudin Bajrović, te mladi glumci sa Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Kerim Čutuna i Helena Vuković.

Radnja filma Deset u pola događa se u Sarajevu, u maju ove godine. Baščaršija pokušava da se oporavi od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak – dolazi ljeto, postoji nada da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti. Kada jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe Zagrepčanka koja kaže da je došla da pojede ”najbolje ćevape u Sarajevu”, on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije priuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kafe. Ovaj sasvim bezazlen, prijateljski gest, izaziva potpuni raspad komšijskog, poslovnog i privatnog života, ne samo Enesovog i Izinog, već i cijelog grada. Gdje se jedu najbolji ćevapi u Sarajevu?

Deset u pola nastao je u produkciji Obala Art Centra i Turske radio-televizije (TRT) i uz podršku BH Telecoma i Visit Sarajevo.

Film je na redovnom repertoaru kina u BiH, regiji i u većim evropskim gradovima. Regionalni kino-distributer filma je dugogodišnji partner Sarajevo Film Festivala Con film grupacija u saradnji sa kompanijama Art Vista i Oskar film.

Prethodna
16. PLJFF: Naše prošle revolucije, naše buduće borbe
Sljedeća
U Meeting Pointu obilježen Međunarodni dan ljudskih prava