"Wednesday" za petama "Stranger Things" po rejtingu

"Wednesday" za petama "Stranger Things" po rejtingu

Netflix se može pohvaliti još jednom hit serijom, ako nam je suditi po najskorijim brojakama za Wednesday koje smo dobili od rejting kompanije Nielsen.

Naime, uvijek vesela kćer jedinstvene porodice Addams u svojim školskim pustolovinama je zabilježila 5,9 milijardi minuta gledanja tokom svoje prve sedmice na ponudi streaming servisa. Veću gledanost u istom periodu je zabilježila samo Netflixova glavna atrakcija, Stranger Thingskoja tokom četvrte sezone ostvarila malo više od sedam milijardi minuta gledanja.

To svrstava Wednesday u sami vrh ponude streaming diva, što će pored tvorca serije, Tima Burtona, razveseliti kao i fanove porodice Addams. Spoj Burtonove estetike i uvrnute američke gotike porodice Addams je bila kombinacija koju su mnogi željeli vidjeti otkako je Burtonov Beetlejuice zaigrao u kino-dvoranama pokraj osamdesetih - svega par godina prije nego što će dvojac Barry Sonnenfeld Scott Rudin adaptirati izvorni strip u The Addams Family 1991.

Ironično, za uspjeh serije ne ostaje uskraćen ni Amazon, Netflixov konkurent na streaming tržištu, koji je ujedno i vlasnik MGM-a, filmskog studija u čijem vlasništvu se nalaze prava na adaptiranje izvornog stripa iz pera Charlesa Addamsa. Za drugu sezonu serije možemo očekivati i malo varnica na ovoj relaciji.

Što se tiče druge sezone, najavu iste očekujemo najranije nakon Nove godine. Do tada, Netflix će se vjerovatno samo zadovoljiti daljim promoviranjem nove hit serije.

Prehodna
She-Hulk i(li) Ms. Marvel: Dvije Marvelove “girl power“ serije
Sljedeća
Susret generacija u traileru za "That 90s Show"