“Ubistva pod cvjetnim mjesecom“ od 19. oktobra u kinima

“Ubistva pod cvjetnim mjesecom“ od 19. oktobra u kinima

Novi filmski naslov Ubistva pod cvjetnim mjesecom, velikog američkog reditelja Martina Scorsesea, premijeru će imati 19. oktobra u kinima Mreže nezavisnih kino prikazivača.

Kino-dvorane Mreže u 13 gradova Federacije BiH i dalje bilježe odlične rezultate posjete sa gotovo 15.000 gledatelja u prve tri filmske sedmice rada što je jasan pokazatelj da su ljubitelji sedme umjetnosti u lokalnim sredinama željni vrhunskih filmskih naslova kako iz BiH i regionalne, tako i iz svjetske produkcije.

Film Ubistva pod cvjetnim mjesecom svjetsku premijeru je imao na ovogodišnjem 76. Cannes Film Festivalu izvan konkurencije. Scenarij potpisuju Eric Roth i reditelj Scorsese, a zasnovan je na bestseleru Davida Granna.

Na prelazu u 20. vijek, otkriće nafte donijelo je veliko bogatstvo narodu Osage, učinivši neke od članova zajednice najbogatijim ljudima na svijetu, preko noći. Bogatstvo ovih Indijanaca odmah je privuklo bijele uljeze, koji su manipulisali, iznuđivali i ukrali onoliko novca koliko su mogli, prije nego što su pribjegli ubistvu.

Uloge u filmu su ostvarili: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Jesse Plemons, Lily Gladstone, Tantoo Cardinal, John Lithgow, Brendan Fraser, Cara Jade Myers, JaNae Collins, Jillian Dion, William Belleau, Louis Cancelmi, Tatanka Means, Michael Abbot Jr., Pat Healy, Scott Shepard, Jason Isbell i Sturgill Simpson.

Od novih naslova aktuelne svjetske produkcije koji će se u sedmici od 19. oktobra naći na repertoaru kina Mreže nezavisnih kino prikazivača također treba izdvojiti akcioni triler Retribution sa Liamom Neesonom, a izdvajamo i blockbuster Christophera Nolana Oppenheimer, nove nastavke hit horor serijala The Exorcist: Believer i The Nun 2, inspirativnu dramu Dumb Money baziranu prema istinitim događajima, naučnofantastični spektakl The Creator, filmsku ekranizacije videoigre Gran Turismo i novu filmsku ekranizaciju jedne od najpopularnijih animiranih TV serija Patrolne šape: Moćni.

Za narednu filmsku sedmicu od 26. oktobra Mreža nezavisnih kino prikazivača najavljuje otvaranje novog bh. filma. Ekskurzija, višestruko nagrađivane bh. autorke Une Gunjak, ovogodišnji je bh. kandidata za nagradu Oscar a produkcija filma je podržana od strane Fondacije za kinematografiju Sarajevo.

Svi zainteresovani sve informacije oko programa prikazivanja kino-dvorana i svim aktivnostima Mreže nezavisnih kino prikazivača mogu pronaći na zvaničnom Facebook profilu OVDJE. Oficijelni najavni TV Spot Mreže i sve trailere aktuelnih filmskih naslova i naslova u najavi na repertoaru nezavisnih kino prikazivača možete pogledati na zvaničnom You Tube kanalu Mreže OVDJE.

Prethodna
Engleska glasovna postava za "The Boy and The Heron"
Sljedeća
Netflix povećava cijenu pretplate od ove sedmice