“Dungeons and Dragons: Čast lopova“ od 30. marta u kinima

“Dungeons and Dragons: Čast lopova“ od 30. marta u kinima

Dungeons_and_Dragons_Honor_Among_Thieves1677336264.jpg Od četvrtka 30. marta na repertoar kina u BiH stiže avantura Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves.

Dungeons and Dragons: Čast lopova na veliko platno donosi bogati svijet i razigrani duh legendarne igre u zabavnoj avanturi prepunoj akcije. Šarmantni lopov i skupina nevjerojatnih avanturista pripremaju epsku pljačku kako bi vratili izgubljenu relikviju, ali stvari krenu opasno po zlu kada naiđu na pogrešne ljude.
 
Atmosfera filma je nedvojbeno vrlo uzbudljiva i zabavna, bez obzira što se radi o pitanju života i smrti. Na početku filma, nepogrešivo optimistični Edgin i njegova najbolja prijateljica i osoba od povjerenja zaključani su u ozloglašenom zatvoru Revels End. Iako je dvojac nekoć bio vođa vesele družine dobronamjernih lopova, njihove okolnosti su se dramatično promijenile nakon što je pljačka pošla po zlu. Par je izdao zli Forge Fitzwilliam, koji se udružio s moćnom čarobnjakom Sofinom. Uzeo je u zarobljeništvo Edginovu voljenu kćer Kiru da živi kao njegova štićenica u velikoj metropoli Neverwinter, gdje se, uz Sofinu pomoć, Forge postavio za vladara.

Ali ako postoji jedna stvar u kojoj se Edgin ističe, to je smišljanje plana. Dane provodi smišljajući bijeg iz zatvora, s nadom da će povratiti izgubljeno i osvetiti se Forgeu. Ipak, bijeg se pokazao lakšim dijelom. Kad se Edgin i Holga oslobode, kreću na putovanje života, a na kraju im se u potrazi pridružuju i nesigurni čarobnjak Simon Aumar, odani vitez Xenk Yendar i Doric. Dok pustolovi stvaraju krhke veze pravog prijateljstva, njihova misija postaje sve opasnija…
 
Brojnu zvjezdanu ekipu filma predvode Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis, Hugh Grant, Daisy Head i Chloe Coleman.
 
Film su režirali Jonathan Goldstein i John Francis Daley prema scenariju Goldsteina, Daleya i Michaela Gilia; priču su napisali Chris McKay i Gilio, temeljena je na Hasbrovim igrama Dungeons & Dragons. Jeremy Latcham, Brian Goldner i Nick Meyer su producenti, a izvršni producenti su Denis L. Stewart, Daley, Goldstein, Chris Pine, Zev Foreman i Greg Mooradian.

Prehodna
Projekt “Slipstreaming” predstavljen na CPH:DOX-u
Sljedeća
Zagrebačka publika će gledati stare srpske filmove