Upoznajte se sa karakterom Anne Fang iz filma "Mortal Engines"

Upoznajte se sa karakterom Anne Fang iz filma "Mortal Engines"

 

Kompanija Universal Pictures posredstvom novog klipa predstavila je još jedan karakter iz svoje predstojeće akcione avanturističke fantazije Mortal Engines. Radi se o neustrašivoj Anni Fang, Anti-Traction League liderki koju portretira južnokorejska glumica i pjevačica Jihae (Mars).

Hiljade godina nakon što je civilizacija uništena kataklizmičkim događajem, čovječanstvo se prilagodilo i razvio se novi način života. Ogromni gradovi u pokretu sada lutaju Zemljom, bezobzirno pljačkajući manje gradove. Tom Natsworthy (Robert Sheehan), koji potiče sa nižeg nivoa Londona, čuvene metropole koja je sada u pokretu, nalazi se u borbi za vlastiti opstanak nakon što se upozna sa opasnom odmetnicom  Hester Shaw (Hera Hilmar). Dvije suprotnosti, čiji se putevi nikada nisu trebali ukrstiti, stvaraju nevjerojatan savez koji je predodređen da mijenja tok budućnosti.

Priča se odvija u postapokaliptičnom svijetu i donosi novu uznemirujuću viziju budućnosti na Zemlji gdje gradovi funkcionišu uz pomoć golemih strojeva i kotača, te se bore oko oskudnih sredstava za preživljavanje.

Osim pomenutih glumaca, u filmu se pojavlljuju i Hugo Weaving (The Lord of Rings i The Hobbit trilogije), Ronan Raftery (Fantastic Beasts and Where to Find Them), Leila George (Mother, May I Sleep With Danger?), Patrick Malahide (Game of Thrones) i Stephen Lang (Avatar).

Mortal Engines je projekt koji se temelji na nagrađivanom književnom serijalu autora Philipa Reevea, a u pripremi je još od 2009. godine kada je Peter Jackson "bacio oko" na romane, nadajući se kako će mu to biti sljedeće režisersko ostvarenje. Jackson ipak nije režirao film, ali je zato jedan od producenata, te uz Fran Walsh i Philipu Boyensa potpisuje scenario. Režija je u konačnici pripala Christianu Riversu s kojim Jackson sarađuje još od 1992. godine. Rivers je 2006. godine osvojio Oscara za specijalne efekte na filmu King Kong, a ovaj će mu projekt biti debitantsko dugometražno režisersko ostvarenje. U kino-distribuciju kreće 14. decembra.

Prethodna
Filmofil predstavlja tri inserta iz novog "Halloweena"
Sljedeća
Predstavljamo novi klip koji najavljuje akcioni triler "Hunter Killer"