Tom Cruise učestvuje u pregovorima između SAG-a i studija

Tom Cruise učestvuje u pregovorima između SAG-a i studija

Nakon spašavanja svijeta u Mission: Impossible 7Tom Cruise se bavi spašavanjem filmske industrije sudjelovanjem u pregovorima između SAG-AFTRA-e i predstavnika studija.

Kako otkrivaju novinari THR-a, Cruise je učestvovao u online sastanku koji su održali predstavnici obje strana. Za vrijeme svog obraćanja, Cruise je apelirao da AMPTP (udruženje vodećih studija) prihvati zahtjeve glumačkog sindikata, sa naročitim naglaskom na one koje odnose na kaskadere i druge učesnike u vratolomijama koje su postale zaštitni znak Cruisea i Mission: Impossible franšize.

Po onome što je poznato u ovom trenutku, Cruise je jedini glumac iz najvišeg ešalona Hollywooda koji učestvuje u pregovorima. Pored predvođenja filmova ispred kamera, dakako, Cruise je ujedno producirao nekoliko svojih zadnjih projekata, što znači da se nalazi u unikatnoj poziciji da pomakne pregovore za centimetar-dva nakon što su pregovarači naišli na zastoj krajem prošle sedmice.

Rano je za zaključke u vezi Cruiseovog pregovaračkog angažmana. No, Cruiseov utjecaj u industriji ne treba potcijeniti. Prisjetimo se da je Steven Spielberg čestitao Cruiseu na uspjehu koji je ostvario sa Top Gun: Maverickte izjavio da smatra da je Cruise "spasio industriju".

Prehodna
Program H15 na 70. Pulskom filmskom festivalu
Sljedeća
Paramount otkriva prequel "Pet Semetary: Bloodlines"