Sony i Disney produžuju suradnju sa čak tri nova "Spider-Man" filma

Sony i Disney produžuju suradnju sa čak tri nova "Spider-Man" filma

Par sedmica prije premijere Spider-Man: No Way Home, novosti stižu o budućnosti ovog lika u Marvelovom filmskom univerzumu koja će, po svemu sudeći, biti svijetla i izdašna. Naime, Sony i Disney će produžiti svoju suradnju na stvaranju novih Spider-Man filmova i poslije kompletiranja trenutnog aranžmana između partnera.

Za vrijeme intervuja za portal Fandango, šefica Sonyja, Amy Pascal, u par rečenica je najavila da će tandem Sony-Disney, odnosno Sony-Marvel Studios, raditi na stvaranju čak tri nova filma. Naravno, novu trilogiju će predvoditi Tom Holland u ulozi Petera Parkera i njegovog alter ega, Spider-Mana.

Pascal je izjavila:

"No Way Home" nije zadnji film koji ćemo praviti sa Marvelom, to nije zadnji "Spider-Man" film. Spremamo se raditi na sljedećem filmu sa Tomom Hollandom i Marvelom. Gledamo na ova tri kao trilogiju, a sada ćemo praviti sljedeća tri. Ovo nije naš zadnji MCU film. Da, Marvel i Sony ostaju zajedno kao partneri.

Marvel i Sony ostaju zajedno kao partneri, ali partnerski odnos nije uvijek bio savršen. Relacija između Sonyja i Marvela je postala prilično napeta kada je Sony započeo stvarati vlastite filmove sa Marvelovim likovima i nakon što se prvi Venom film pokazao vrlo uspješnim na blagajnama. Bilo je čak i govora o povlačenju Sonyja iz partnerstva nakon No Way Home, odnosno povlačenja Spider-Mana iz MCU-a.

Bojazan je brzo odagnao novi dogovor između Sonyja i Marvela, čiji je konačni plod, sudeći po najavi, nova trilogija i ostanak Spider-Mana u okrilju MCU-a i budućih filmova sa Osvetnicima i prijateljima. Pojedinosti novog dogovora ostaju poznate samo dvjema stranama, ali možemo opravdano zaključiti da je stara dinamika Sonyja kao finansijera te Marvela kao kreativnog partnera ostala nepromjenjena.

Prehodna
Ovacije na premijeri “Deset u pola” Danisa Tanovića u Beogradu
Sljedeća
Nasljednici nezadovoljni Scottovim filmom "House of Gucci"