Serija "Pad" u selekciji Berlin Film Festivala

Serija "Pad" u selekciji Berlin Film Festivala

Domaća serija Pad rađena prema motivima knjige Žarka Lauševića Godina prođe, dan nikad, biće prikazana na ovogodišnjem Berlin Film Festivalu, u selekciji TV serija iz cijelog svijeta. 

Prikazivanje Pada na ovom prestižnom festivalu, zapravo je svjetska premijera ove serije, a činjenica da je seriju odabrao žiri ovog festivala dodatno govori o sve većoj međunarodnoj prepoznatljivosti balkanske kinematografije.

Reditelj ovog potpuno jedinstvenog TV serijala je Bojan Vuletić, a glavna uloga je povjerena Milanu Mariću. Serija Pad izazvala je i veliko interesovanje među domaćom publikom, koja je već tri vikenda prati na Superstar TV, a dodatno je promovisana i kroz koncept “Gledaj pre svih“ koji je dostupan na svim platformama Telekoma Srbije.

Radnja serije opisuje tragičan događaj iz augusta 1993. godine, u kojem je učestvovao poznati jugoslovenski glumac Ivan Maslać i prati njegov život, ali nas i vodi kroz puteve duše jednog umjetnika, koji u stvarnom životu počinje da proživljava lične borbe koje je do tada izvodio samo na pozornici.

Pored Milana Marića glumačku ekipu čine Boris Isaković, Milica Janevski, Anđela Jovanović, Ljubomir Bandović, Dubravka Drakić, Dragan Marinković Maca, Krešimir Mikić, Izudin Bajrović, Jovan Veljković, Slavko Sobin, Svetozar Cvetković, Kemal Rizvanović, dok autorsku ekipu predvodi reditelj i scenarista Bojan Vuletić i scenarista Petar Mihajlović, direktor fotografije Dušan Joksimović, scenograf Aljoša Spajić i kostimograf Dragica Laušević.

Prehodna
HBO mijenja raspored za "The Last of Us"
Sljedeća
McConaughey pristupa Sheridanovoj "Yellowstone" franšizi