McConaughey pristupa Sheridanovoj "Yellowstone" franšizi

McConaughey pristupa Sheridanovoj "Yellowstone" franšizi

Paramountova glavna franšiza na malim ekranima se možda približava velikom raskršću. Kako danas doznajemo, Matthew McConaughey bi trebao preuzeti vodeću ulogu u Yellowstone univerzumu i povesti franšizu u novom pravcu.

Kako prenose novinari Deadlinea, Yellowstone kao serija bi trebao okončati svoje igranje u predstojećem periodu, dok bi nova serija predvođena McConaugheyjem trebala, na organičan način, zamijeniti Yellowstone kao glavnu seriju u univerzumu koji je stvorio producent i pisac Taylor Sheridan. 

To su barem navodi izvora iza kulisa Paramounta. S druge strane, u službenom priopćenju koje je Paramount dao Deadlineu rečeno je samo da Paramount cijeni seriju iz Sheridanove radionice van svake mjere, kao i da je McConaughey glumac sa kojim bi željeli raditi u budućnosti. Po pitanju nastavka angažmana Kevina Costnera u seriji, Paramount je iznio stav da je Costner "veliki dio serije" kao i da se nadaju da će to biti istina i dugo u budućnosti.

Velika promjena na obzoru bi mogla biti povezana baš sa Costnerom, odnosno njegovim rasporedom. Naime, kako navodi Deadline, Costner se prirema za rad na svom western filmu Horizon, što bi ga moglo učiniti nedostupnim za snimanje serije u skorijoj budućnosti. Naravno, Paramount i Costner se još nisu službeno očitovali o ovom detalju.

Prehodna
Serija "Pad" u selekciji Berlin Film Festivala
Sljedeća
Stiller pregovara za ulogu u seriji "Three Identical Strangers"