Režiser iza "Shazam! Fury of The Gods" govorio o uspjehu filma

Režiser iza "Shazam! Fury of The Gods" govorio o uspjehu filma

David F. Sandberg, režiser DC-jevog aktuelnog superherojskog spektakla Shazam! Fury of The Gods, oglasio se o uspjehu, odnosno odsustvu uspjeha svog filma nakon anemičnog uvodnog vikenda.

Sandberg se oglasio putem društvenim mreža, a u svojoj objavi nije krio razočarenje rezultatima koji je Shazam! Fury of The Gods postigao tokom prošlog vikenda, ali i hladnim dočekom od strane kritičara sa brojnim nepovoljnim recenzijama koje je film dobio.

Nisam očekivao reprizu prvog filma što se tiče kritike, ali bio sam iznenađen prijemom jer sam mislio da je film dobar. Šta se može...

Prošli film, Shazam! iz 2019. koji je Sandberg također režirao, po svom izlasku je dobio naklonost kritičara i publike, a do kraja svog igranja zaradio 360 miliona dolara naspram budžeta od 90 miliona. S time na umu, film je bio do neke mjere i unosan. S druge strane, nastavak Shazam! Fury of The Gods nije imao dobar prvi korak preko start-crte, a finiš se čini dalekim i sumornim, barem u finansijskom smislu.

U popratnoj objavi, Sandberg je nagovijestio da se želi udaljiti od superheroja, te se vratiti stvaranju horor filmova, sa kojima je i započeo svoju filmsku karijeru.

Prehodna
Radionica o tome “Kako snimiti rat“ na ZagrebDoxu
Sljedeća
Reditelj Jordan Peele priprema svoj sljedeći film