Režiser Gareth Edwards započinje rad na novom filmu

Režiser Gareth Edwards započinje rad na novom filmu

Gareth Edwards neće počivati dugo u sjeni Star Wars franšize. Režiser popratnog naslova u eri filmova u univerzumu Ratova zvijezda koja je započela sa kupnjom LucasFilma od strane Disneyeja, Rogue One: A Star Wars Story, odlučio je nastaviti svoju karijeru dalje od produkcijskih nevolja koje se blisko vežu uz LucasFilm zadnjih osam godina, te započeti rad na novom, još uvijek nenaslovljenom naučno-fantastičnom filmu.

Edwards će na projektu, pored režiranja, preuzeti i pisanje scenarija. Sa manje veza oko ruku, Edwards će sigurno iznjedriti nešto unikatnije nego Rogue One ili drugi naslovi u toj franšizi uz koje je često bio spominjan, ali nikada i službeno vezan. Produkcijska kuća New Regency će biti Edwardsov glavni partner na razvijanju projekta, kako prenosi THR, a na setu će mu se pridružiti i još jedno ime iza kamera Rogue One, Kiri Hart.

Detalji o samom filmu koji dolaze od strane Edawrdsa su vrlo šturi. Režiser je samo naznačio da je vrlo uzbuđen raditi na novom naučno-fantastičnom filmu, smještenom u bliskoj budućnosti. Početak snimanja i mogući datum izlaska filma su još uvijek nepoznati.

Prehodna
Nastavak Johnsonovog "Knives Out" i službeno u razvoju
Sljedeća
Netflix okuplja impresivnu glumačku postavu za svoj novi triler