Otvorene prijave filmova za 24. Mediteran Film Festival

Otvorene prijave filmova za 24. Mediteran Film Festival

Od prošle sedmice je otvoren poziv za prijavu dokumentarnih filmova za 24. Mediteran Film Festival, koji će od 10. do 14. oktobra biti održan u Širokom Brijegu.

Mediteran Film Festival dijeli filmove u takmičarskom programu u dvije kategorije – selekciju kratkog dokumentarnog filma, u trajanju do 30 minuta, te selekciju dugog dokumentarnog filma, u trajanju više od 30 minuta. Selektor Festivala pregledat će sve filmove koji budu poslani najkasnije do 31. jula i čija prijava bude ispunjavala sve zadane uslove.

O najboljima će za vrijeme 24. MFF-a odlučivati šesteročlani međunarodni žiri, koji će ocjenjivati filmove iz obje selekcije te tako dodijeliti MFF Projektore u dugometražnoj i kratkometražnoj selekciji. Treću nagradu, tradicionalno, svojim glasovima za omiljeni film dodijelit će publika Festivala.

Od ove godine MFF će u suradnji s Asocijacijom snimatelja i snimateljica u BiH dodjeljivati još jednu nagradu. Naime, nagradu za najboljeg snimatelja/icu, koja nosi naziv Best Camera, će dodijelit Asocijacija snimatelja i snimateljica u Bosni i Hercegovini,

Više informacija o 24. izdanju Mediteran Film Festivala potražite na službenoj web ili facebook stranici. Detalji s uslovima prijave, kao i sama prijavnica, nalaze se na službenoj web stranici Festivala ovdje.

Prehodna
Ben Affleck i "Air" toplo dočekani na SXSW-u
Sljedeća
Radionica o tome “Kako snimiti rat“ na ZagrebDoxu