Ben Affleck i "Air" toplo dočekani na SXSW-u

Ben Affleck i "Air" toplo dočekani na SXSW-u

Obzor se čini vedrim za Air, novi film Bena Afflecka, ako nam je suditi po dočeku koji je film ostvario na ovogodišnjem izdanju SXSW Film Festivala.

Prije nekoliko dana smo doznali da će film Air imati čast da zatvori ovogodišnje izdanje SXSW-a sa posebnom pretpremijerom, par sedmica prije dolaska u kino-dvorane. Kako sada doznajemo, putem novinara Varietyja, večer je bila prilično uspješna za film i njegovog tvorca. Air i Affleck su po završetku projekcije dobili višeminutni aplauz i ovacije od strane publike i posjetitelja Festivala.

Naravno, pored Afflecka, premijeri su prisustvovali Matt Damon Viola Davis. Uprkos nadanju publike i glasinama, Michael Jordan, jedan od glavnih subjekata filma, nije bio prisutan.

Radnja filma Air prati uspon Jordana, ali i košarke kao dominantnog sporta u SAD-u, kao i lasniranja popularnog modela tenisica koje su osvojile svijet. Pored režiranja, Affleck se pojavljuje i u glumačkoj postavi, rame uz rame svog starog kolege i prijatelja, Matta Damona, a film u kino-dvorane stiže putem MGM-a.

Prehodna
Box office: "Shazam! Fury of The Gods" ispod predviđanja
Sljedeća
Otvorene prijave filmova za 24. Mediteran Film Festival