Održana premijera dokumentarca “Najljepše je đačko doba”

Održana premijera dokumentarca “Najljepše je đačko doba”

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica održana je premijera dokumentarnog  filma Najljepše je đačko doba. Film će biti ustupljen na besplatno prikazivanje svim TV stanicama u Bosni i Hercegovini.

Najljepše je đačko doba ujedno je treći film u produkciji Studio Teatra iz Zenice i govori o životu tri bivša školska druga/drugarice, koji su na početku rata, devedesetih godina, bili u tinejdžerskoj dobi. Ratni vihor ih je odnio na različite strane. Neki od njih su otišli van države, neki su ostali, a neki su se vratili tokom rata. Danas, 30 godina kasnije oni odgajaju novu generaciju kojoj žele objasniti besmisao rata i sve ono što je on sa sobom donio. Naziv filma je simboličan i odnosi se na krilaticu “Od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba“’ koja je bila sinonim za mladalačku bezbrižnost i drugarstvo, a koje je protagonistima filma bilo prekinuto ratom.

Nakon premijernog prikazivanja upriličena je i panel diskusija na temu filma u kojoj je autorski tim predvođen režiserima Nusmirom Muharemovićem i Mirzom Begovićem, kao i akterima filma imao priliku da razgovara sa publikom. Moderator panela bio je glumac Zlatan Školjić.

Prehodna
Jeremy Renner se oporavlja nakon ozlijede i operacije
Sljedeća
“Bilo jednom u Hrvatakoj“ od februara u svjetskoj distribuciji