Objavljeno mjesto i vrijeme komemoracije za Sašu Petrovića

Objavljeno mjesto i vrijeme komemoracije za Sašu Petrovića

Nakon duge borbe s bolešću i povlačenja iz javnog života, u 61. godini napustio nas je jedan od najvećih bh. glumaca, Aleksandar Saša Petrović. Komemoracija povodom njegove smrti bit će održana u petak, 3. februara, u 14 sati u Kamernom teatru 55, a u galeriji Gabrijel, iste pozorišne kuće, bit će otvorena i knjiga žalosti.

Saša Petrović bio je bosanskohercegovački filmski i televizijski glumac, najpoznatiji po ulozi Fude u filmu Teško je biti fin režisera Srđana Vuletića, a za koju je dobio i nagradu Srce Sarajeva za najboljeg glumca na Sarajevo Film Festivalu 2007. godine. Ostat će upamćen i po ulogama koje je ostvario u filmovima: Ničija zemlja, Ovo malo duše, Život radnika, Kuduz, Istočno od istoka, Prokleta je Amerika, Gori vatra, Ljeto u zlatnoj dolini i Nafaka.

U filmu Hajde da se volimo i njegovom nastavku tumačio je lik Čakija, a svojevremeno je izjavio da je ta uloga na njega ostavila značajan trag jer je bio "prisiljen da igra slične uloge", te je trebalo mnogo vremena da se to promijeni. Starije generacije pamtit će ga i po televizijskim skečevima Top liste nadrealista, a nešto mlađe generacije pamtit će ga po ulozi Stjepana, vlasnika ugostiteljskog objekta San Remo u humorističnoj seriji Lud, zbunjen, normalan. Ljubitelji pozorišta znaju ga po ulozi u kultnoj predstavi Audicija, a igrao je i u predstavi Sjećaš li se Doli Bel na repertoaru Kamernog teatra 55.

Prethodna
Nastavlja se trend rasta i razvoja kino-tržišta u BiH
Sljedeća
“Ovuda će proći put” nagrađen na 29. Slamdance festivalu