“Ovuda će proći put” nagrađen na 29. Slamdance festivalu

“Ovuda će proći put” nagrađen na 29. Slamdance festivalu

where_the_road_leads1675095838.jpg Diplomski dugometražni igrani film Nine Ognjanović Ovuda će proći put osvojio je dva priznanja na 29. Filmskom festivalu Slamdance u Park Cityju u SAD-u gde je imao svjetsku premijeru. Na tom festivalu ovaj cjelovečernji igrani film osvojio je nagradu publike za najbolji dugometražni igrani film, kao i specijalno priznanje žirija u kategoriji igrani film.

Ovuda će proći put je naš prvi dugometražni film a Slamdance naša prva svetska premijera i prvi veliki festival”, opisao je iskustva ekipe filma producent David Jovanović.

"Drago nam je što je žiri dodelio “Honorable mention” ali ipak najviše nam znači nagrada publike! Razgovori sa publikom na kraju naših projekcija su ubedljivo trajali najduže i nastavljali se po hodnicima dugo nakon projekcija. Jedini smo film koji je imao čistu ocenu 5. Komentari i pitanja publike su bili predivni. Ipak kao nešto najdivnije bih izdvojio glavnu glumicu pobedničkog filma koja je sa neopisivim uzbuđenjem pričala o našem filmu danima na festivalu, tražila Nini i meni autogram na našem flajeru i rekla kako smo joj idoli i kako će ovo iskustvo i ovaj film da je motivišu. Čak je na dodeli kada je njen film dobio glavnu nagradu prišla i rekla ‘vaš film je bolji od našeg’."

Ognjanović je i autorica scenarija, a uloge tumače: Jana Bjelica, Zlatan Vidović, Vladimir Maksimović, Ninoslav Ćulum, Svetozar Cvetković, Branislava Stefanović, Igor Filipović, Pavle Čemerikić, Marta Bogosavljević, Eva Ras i Demijan Kostić. Producent filma je David Jovanović u ime producentske kuće Pointless Films, a koproducenti su beogradski Fakultet dramskih umetnosti i Radio-televizija Srbije. Regionalna premijera filma Ovuda će proći put održat će se na ovogodišnjem 51. FEST-u u Beogradu.

Prehodna
Objavljeno mjesto i vrijeme komemoracije za Sašu Petrovića
Sljedeća
"Avatar: The Way of Water" postao 4. najunosniji film na svijetu