"Avatar: The Way of Water" postao 4. najunosniji film na svijetu

"Avatar: The Way of Water" postao 4. najunosniji film na svijetu

Kada kiši, onda pljušti - to je istina, barem u finansijskom smislu, za Avatar: The Way of WaterNajskoriji film Jamesa Camerona se još jednom vraća u naslove medija svijeta zabave, i to sa prilično impresivnim rezultatom.

Naime, sa brojkama od ponedjeljka, The Way of Water je prestigao Star Wars: The Force Awakenste postao četvrti najunosniji film na svijetu (doduše, bez uračunavanja inflacije). Sa $2,116,580,771 Avatar 2 je sada nadomak velikog podija, na kojem se nalaze Titanic na trećem mjestu, Avengers: Endgame na drugom, te izvorni Avatar na prvom mjestu sa naizgled nedostižnih $2,923,706,026.

The Way of Water je dosegao prag koji je postavio njegov tvorac, James Cameron, koji je uoči premijere - sa daškom sumnje, treba naznačiti - izjavio da Avatar 2 mora postati "četvrti ili treći najunosniji film" kako bi se smatrao uspjehom. Po njegovoj vlastitoj metrici, The Way of Water je sada u zoni stvarnog profita.

Pored punjenja članaka na internetu, Avatar: The Way of Water je postao i nositelj industrije u ovom trenutku. Izuzevši The Way of Water, januar u svijetu filma je jalov, a industrija se suočavala (i još uvijek suočava) sa ozbiljnim stezanjem, naročito nakon odsustva uspjeha kod donedavnog prvaka industrije, Marvel Studiosa. Ustvari, zbog toga je film i postao tako čest predmet izvještavanja medija.

Prehodna
“Ovuda će proći put” nagrađen na 29. Slamdance festivalu
Sljedeća
Tom Hanks kao “Čovjek zvan Otto“ od 1. februara u kinima