Kino premijere: ''Non-Stop''

Kino premijere: ''Non-Stop''

Non stop (Non-Stop) Liam Neeson u svom najnovijem filmu Non stop, akcionom trileru, glumi američkog saveznog agenta koji na međunarednom letu New York – London biva upleten u nevjerovatan plan otmičara da iznude sumu od 150 miliona dolara. Reditelj filma Non stop, Jaume Collet-Serra je sarađivao sa Neesonom na filmu Unknown  iz 2011., a kako se glumac dokazao kao akciona zvijezda sa tim filmom i filmom Taken najnoviji Non stop će samo potvrditi i utvrditi tu tvrdnju. Pored Neesona u filmu glume još Julianne Moore, Lupita Nyong'o i Michelle Dockery. Film je na repertoaru kina od četvrtka 13. marta.

Jedini preživjeli (Lone Survivor) Baziran na bestselleru The New York Timesa, o istinitoj priči o hrabrosti, junaštvu i borbi za opstanak, film Jedini preživjeli pripovijeda nevjerojatnu priču o četiri pripadnika Navy Sealsa koji u tajnoj misiji imaju zadatak „neutralizirati" najviše operativne časnike Al-Qaede. Film je zabilježio značajana učinak na box officeu. Režirao ga je Reinhard Klooss, a glumačku postavu čine Mark Wahelberg, Eric Bana, Taylor Kitsch i Emile Hirsch. Film je na repertoaru kina od četvrtka 13. marta.

 

Nimfomanka 1. & 2. (Nymphomaniac 1 & 2) Reditelj Lars von Trier sa svakim svojim filmom pomjera granice filmskog jezika i ukusa se ovog puta odao pripovjesti o istraživanju seksualnosti. Riječ je dva dijela filma Nimfomanka, a protagonisti su Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgard, Stacy Martin, Shia LaBeouf, Uma Thurman, Christian Slater, Willem Defoe, Jamie Bell... Filmovi su na repertoaru kina od četvrtka 13. marta.

Prehodna
Potencijalni projekat za reditelja Daniela Espinozu
Sljedeća
Ines Tanović dobila podršku Euroimagesa