Jared Leto oduševio na promotivnoj turneji za “Morbiusa“

Jared Leto oduševio na promotivnoj turneji za “Morbiusa“

Sve je spremno za novi Marvelov hit Morbius koji od sutra kreće sa prikazivanjem u bh. kino-dvoranama paralelno sa Amerikom i ostatkom Europe.

Mexico City, Berlin, Pariz, London i Madrid. To su gradovi u kojima se proteklih dana održala promotivna turneja za nadolazeći Marvelov akcioni stripovski spetakl Morbius. Shodno očekivanjima, najviše pažnje privukla je glavna zvijezda filma Jared Leto. Za svaku premijeru je odabrao neobični outfit koji sigurno nikoga nije ostavio ravnodušnim jer je riječ o modnim kombinacijama koje se ne viđaju svaki dan. Možda za to postoji dobar razlo, jer i sam film Morbius iskače iz okvira klasičnih naslova.

Glavni lik priče nastale prema jednom od kultnih stripova kuće Marvel, doktor Michael Morbius (Leto) boluje od rijetkog krvnog poremećaja, te svim naporima pokušava pronaći lijek i izliječiti ne samo sebe već i druge. Ipak, znajući da je upitanju veliki rizik, Morbius radikalnim zahvatom dolazi do iznenađujućeg ozdravljenja. Međutim, javljaju se nuspojave koje Morbiusa pretvaraju u vampirsku zvijer koja ne može kontrolisati svoje nove porive. Iako u borbi protiv samog sebe kako bi zaštitio svoje najbliže, postoje i drugi akteri sa svojim interesima pa naš antijunak postaje lovac i lovina.

Uz Leta, među glumačkom postavom postavom mogu se pronaći poznata i atraktivna imena kao što su Michael Keaton, Jared Harris, Matt Smith, Adria Arjona, Tyrese Gibson i mnogi drugi. Rediteljska palica pripala je Danielu Espinozi (Trag života, Dijete 44, Sigurna kuća) dok su se za scenario pobrinuli Matt Sazama, Burk Sharpless, Roy Thomas i Gil Kane.

Dokaz kako sve ljubitelje Leta i ovog žanra, uz specifičnu radnju, čeka zanimljiv i uzbudljiv film govori njegova izjava kako je ličnost Morbiusa vrlo slična njegovoj privatnoj. Zato nije bilo potrebe da Leto upotrijebi svoje jedinstvene metode za oživljavanje ovog lika. Kako na kraju izgleda ekranizacija popularnog Marvelovog lika i borba Leta, odnosno, Morbiusa protiv samog sebe i ostalih možete saznati od 31. marta samo u svim bh. kinima u premium formatima.

C2 film, zvanični zastupnik studija Sony za kino-distribuciju u BiH Morbius donosi na repertoar Cineplexxa u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci, Cinestara u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru, Tuzli, Zenici, Bihaću i Prijedoru te na repertoar kina u Trebinju, Novom Gradu, Busovači, Zvorniku, Višegradu i Foči od 31. marta, a u određenim kinima i u premium formatima Dobly Atmos i 4DX.

Prehodna
Shawn Levy o uspjehu "The Adam Project" i suradnji sa Reynoldsom
Sljedeća
Bruce Willis najavio da se povlači iz glume