Bruce Willis najavio da se povlači iz glume

Bruce Willis najavio da se povlači iz glume

Bruce Willis i njegova porodica jučer su istupili u javnost sa najavom da se Willis povlači iz glume. Objava je bila prvenstveno orijentirana Willisovim poštovateljima i fanovima, a u istoj je također naveden i razlog odlaska u mirovinu.

Želimo kao porodica obznaniti Bruceovim sjajnim fanovima da naš voljeni Bruce proživljava neke probleme sa zdravljem i da mu je nedavno dijagnosticirana afazija koja utiče na njegove kognitivne sposobnosti. Kao rezultat toga i sa dosta promišljanja, Bruce se povlači iz karijere koja mu je dosta značila.

S objavom, Willis i porodica su prekinuli ciklus glasina koje prate glumčevu skoriju karijeru, a koje su navodile da Willis bori sa demencijom i da je zbog toga prihvaćao gotovo svaku ulogu, ne bi li stvorio sebi i svojoj porodici ušteđevinu za dane kada više neće moći da se pojavljuje u filmovima. Glumac se nikada nije očitovao o istim glasinama, no objava u osnovi potvrđuje dobar dio onoga o čemu se nagađalo.

Glumac, njegova porodica i njihovi medijski predstavnici su poslije objave odbili dati dodatne izjave. Od Moonlighting, TV serije u kojoj je glumio sa Cybill Shepherd i u kojoj se javnost zaista upoznala sa njim, pa preko Die Hard i brojnih ostvarenja tokom 90-tih, Willis je bez sumnje ostavio svoj pečat na jednoj eri Hollywooda na malim ekranima i velikim platnima, a uprkos smanjenom kvalitetu filmova u kojima je glumio u zadnje vrijeme, mirovina u koju odlazi je bez sumnje zaslužena.

Prethodna
Jared Leto oduševio na promotivnoj turneji za “Morbiusa“
Sljedeća
AMPAS oštro o incidentu na dodjeli Oscara