BH festival jednominutnog filma za mlade

BH festival jednominutnog filma za mlade

Od 31. marta do 2. aprila u Domu mladih u Skenderiji u Sarajevu održat će se prvi BH festival jednominutnog filma za mlade.

U glavnom programu će se održati projekcije svih pristiglih filmova, te će se na kraju na završnoj ceremoniji održati i dodjela nagrada. Popratni program uključuje glumačke radionice koje će voditi eminentna bh. glumica Arma Tanović Branković, te edukativne radionice koje će voditi psihologinja Adna Melez i studentice psihologije, Belma Hajdarević, Emina Fejzić i Džejla Bihorac. Zabavni program uključuje koncerte mladih rock bendova, a jedan od njih, Srklet svira na otvaranju Festivala. Sva tri dana održavat će se izložbe slika i fotografija mladih umjetnika.

Pristigli filmovi su produkt konkursa koji je raspisan na nivou cijele BiH za mlade u dvije kategorije, od 14 do 18 godina i od 19 do 23 godine. Mladi su trebali snimiti jednominutne filmove svojih mobilnim aparatima na temu mentalnog zdravlja. Tročlani žiri u sastavu Arma Tanović Branković, glumica, Zoran Ćatić, novinar i prof. dr. Dženana Husremović, vanredna profesorica psihologije na Filozofskom fakultetu, donijeti će odluku o tri nagrađena rada u dvije kategorije. Nagradu Zvijezda festivala osmislila je talentovana biodizajnerica Maja Halilović. Nagrade su rađene od recikliranog materijala i jedinstvene su po svom izgledu i materijalu od kojeg su napravljene.

Prehodna
Stripovski spektakl "Shazam! Fury of The Gods" će igrati u Kini
Sljedeća
Poziv za prijave za Kundura DocLab Istanbul 2023