Stripovski spektakl "Shazam! Fury of The Gods" će igrati u Kini

Stripovski spektakl "Shazam! Fury of The Gods" će igrati u Kini

Nakon Disneyja, i Warner Bros. je osigurao igranje u Kini za svoj predstojeći superherojski stripovski spektakl, Shazam! Fury of The Gods.

Kako doznajemo od novinara THR-a, Warner Bros. je dobio potrebni blagoslov od strane kineskih vlasti za distribuciju filma, čime je studio otvorio put za ostvarivanje osjetno boljeg finansijskog uspjeha tokom teatralnog života nastavka jednog od svojih uspješnijh naslova. Pored toga, novosti su privukli pažnju medija zbog novog znaka zatopljavanja odnosa između Kine i Hollywooda.

Godina 2022. je bila godina u kojoj su holivudski filmovi zaobišli kineske dvorane, i to ne zbog manjka truda producenata i šefova studija da osiguraju izlazak za svoje filmove na jednom od najvećih tržišta na svijetu. Umjesto "kulturnog uvoza" iz SAD-a, Kina se tokom prošle godine odlučila staviti vlastite filmove na prvo mjesto u kino-dvoranama, što je istisnulo uobičajenu selekciju iz Hollywooda, što je zauzvrat ostavilo velik minus na računima velikih američkih studija i osujetilo puni oporavak od pandemije.

Prije par sedmica smo doznali da će Marvel Studios dovesti Black Panther: Wakanda Forever te Ant Man and The Wasp: Quantumania u kineske bioskope, a Avatar: The Way of Water je također dobio zeleno svjetlo od vlasti te zaigrao, uprkos postroženjima mjera zdrastvene zaštite koje su dovele do zatvaranja kino-dvorana, ili barem do smanjenja kapaciteta istih.

Prehodna
Mangold pregovara za režiju DC-jevog filma "Swamp Thing"
Sljedeća
BH festival jednominutnog filma za mlade