Poziv za prijave za Kundura DocLab Istanbul 2023

Poziv za prijave za Kundura DocLab Istanbul 2023

Otvoren je poziv za prijave učešća na industrijskom programu Kundura DocLab Istanbul, koji će se održati od 8. do 14. maja u Beykoz Kundura studiju u Istanbulu.

Program je namijenjen dokumentaristima, producentima i autorima sa projektima u fazi razvoja, a čine ga sedmodnevna predavanja, radionice, programi koji imaju za cilj da edukuju, ali i uvežu učesnike iz više zemalja Evrope. Poziv se odnosi na učesnike iz: Avganistana, Albanije, Jermenije, Azerbejdžana, Bahrejna, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Crne Gore, Egipta, Gruzije, Moldavije, Sjeverne Makedonije, Omana, Palestine, Iraka, Irana, Grčke, Kosova, Izraela, Katara, Rumunije, Rusije, Ukrajine, Jemena, UAE, Saudijske Arabije, Srbije, Sirije, Turske, Jordana, Kuvajta, Libana. Svi učesnici će dobiti dvije online mentorske sesije koje mogu da se koriste u roku od godinu dana nakon nedjelje Kundura DocLab 2023.

Prijave se očekuju od autora i producenata koji iza sebe imaju makar jedan dugometražni ili srednjemetražni dokumentatni film ili dva kratkometražna dokumentarna filma koja su bila prikazana na nekom od međunarodnih filmskih festivala. Smještaj za odabrane učesnike obezbjeđuje organizator. Prijave se podnose do 13. februara. Detaljnije o pozivu možete pronaći ovdje.

Prehodna
BH festival jednominutnog filma za mlade
Sljedeća
Sedmica japanskog filma u kinu Meeting Pointu