"Killers of the Flower Moon" stiže na Apple TV+

"Killers of the Flower Moon" stiže na Apple TV+

Nakon dugog igranja u kino-dvoranama, najskoriji film Martina Scorsesea stiže na ponudu Apple TV+.

Apple je najavio da će Killers of the Flower Moon biti dostupan na njihovoj streaming platformi od 12. januara, odnosno od sljedećeg petka. Pored toga, Scorseseov film bit će dostupan i na Amazon Primeu, čime je digitalni debi proširen sa izlaskom na znatno većoj platformi.

Ipak, Apple TV+ je uvijek slovio kao dom za Killers of the Flower Moon, budući da je tehnološki div finansirao stvaranje filma. Podsjetimo se da je Scorsese najavio Killers of the Flower Moon još za vrijeme ograničenog igranja The Irishmanaprojekta koji je realizirao sa Netflixom. Tradicionalni studiji nisu htjeli da ulože novac u Scorseseov novi projekt, pa je finansiranje preuzeo Apple.

U suradnji sa Paramount Pictures, Killers of the Flower Moon je doživio široko prikazivanje u kino-dvoranama, čime je izbjegnuta sudbina koju je doživio The Irishman. Taj Scorseseov film je bio bojkotiran od strane prikazivača, koji u to vrijeme nisu gajili tople odnose sa Netflixom i ostalim streaming servisima. Do danas, Killers of the Flower Moon u kinima je zaradio $156,312,474, od čega je 57% zarađeno izvan SAD, tako da možemo reći da je film bio uspješan i na svjetskom nivou.

Prehodna
Paramount i Apple dogovaraju novi streaming paket
Sljedeća
Peta sezona "Stranger Things" započinje sa snimanjem