Peta sezona "Stranger Things" započinje sa snimanjem

Peta sezona "Stranger Things" započinje sa snimanjem

Snimanje pete i posljednje sezone popularne serije Stranger Things je započelo.

Početak snimanja najavila je produkcija, objavivši sliku glumačke postave okupljene na setu na službenom nalogu društvene mreže X. Snimanje započinje gotovo osam mjeseci od prvobitnog datuma za početak rada na setu. Netflix i producenti su planirali snimanje još u maju 2023, no štrajk scenarista i glumaca je osujetio te planove.

Štrajk je razrješen u novembru, ali čini se da je Hollywoodu bilo potrebno nekoliko mjeseci da podgrije kotao prije nego što para počne pokretati zamašnjak. Za Netflix, odjavna sezona predstavlja priliku da zacementira svoj trag u popularnoj kulturi. Stranger Things se odavno pokazala kao uspjehom, postavši jedna od glavnih stavki na ponudi Netflixa u eri žustrog rasta interesa za streamovani sadržaj. Ta vremena su sada iza nas, svijet streaminga i TV-a se mijenja, ali Stranger Things će još dugo ostati u mislima gledatelja.

Datum izlaska 5. sezone još uvijek nije otkriven, no imajući na umu odgode zbog štrajka, ne bismo trebali očekivati novu sezonu u skorijem periodu, ili možda čak tokom 2024.

Prehodna
"Killers of the Flower Moon" stiže na Apple TV+
Sljedeća
Prvi pogled na novu krimi-seriju "Sexy Beast"