Natavak "John Wick 5" službeno u razvoju

Natavak "John Wick 5" službeno u razvoju

John Wick: Chapter 4 ipak neće biti zadnje poglavlje u ovoj akcijskoj franšizi ako nam je suditi po najavama rukovodstva Lionsgatea.

Lionsgate je nedavno imao redovitu prezentaciju za ulagače i partnere, na kojoj se pored prebiranja brojki u kvartalnom izvještaju pronašlo vremena i za buduća ulaganja, među kojima će biti i još jedan John Wick film. Kako prenose novinari THR-a, šef studija, Joe Drake, najavio je da je John Wick 5 u "ranom stadiju razvoja".

Drake je opisao John Wick 5 kao film koji proizlazi iz Wickove dodanašnje priče na "organičan" način. Opis filma se trenutno svodi na tu opasku.

U ovom kontekstu, možemo pretpostaviti da je riječ o radu na scenariju, ili čak o konceptu filma, prije nego o nečemu konkretnijem. John Wick: Chapter 4 je bio finansijski uspjeh, tako da zeleno svjetlo za još jedan film nije iznenađenje. Tu je i spin-off film, Ballerina, koji pred gledatelje stiže nekada tokom sljedeće godine. Drugim riječima, Lionsgate će nastaviti ulagati u franšizu i u budućnosti.

Je li John Wick serijal dovoljno "elastičan" da uspjehe nastavi nizati i nakon četvrtog filma? Pa, Lionsgate se kladi da jeste, a vrijeme će pokazati koliko su njihova predviđanja tačna.

Prethodna
Box office: "The Little Mermaid" na vrhu sa 95,5 miliona
Sljedeća
"Fast X" već prešao prag od pola milijarde