Željko Dimić u trci za ulogu u novom filmu o Jamesu Bondu

Željko Dimić u trci za ulogu u novom filmu o Jamesu Bondu

Glumac Željko Dimić (Jack Dimich) priprema se za kasting za ulogu u novom filmu o agentu Jamesu Bondu, i trenutno je u izboru između 40 glumaca koji se bore za šest uloga negativaca.

Glumac rođen u Kozarskoj Dubici, koji je tokom proteklih godina ostvario zapažen uspjeh u Sjedinjenim Američkim Državama, naglašava da o filmu, čije snimanje bi trebalo da počne najranije iduće godine, ni o ulozi trenutno ne može da mnogo kaže.

“Ono što mogu reći jeste to da će u filmu biti šest bitnijih negativaca - od najmanje zastupljenog do glavnog. Ja sam samo prošao nekoliko filtera od više od 1.000 kandidata. Sada nas je ostalo 40-tak za tih šest negativaca i radiću screen test tek na proljeće za jednog od njih, tako da vam ništa ne mogu konkretno reći, za sada“, ističe Dimić.

Iako je prošle godine bio uglavnom zauzet snimanjem serija i filmova u regionu, Dimić je uspio i da ostvari zapaženu ulogu u filmu Rocketry, gdje igra profesora Judinea Scotta, naučnika NASA-e koji pokušava da raskrinka namjere jednog naučnika iz Indije u vezi njihovog svemirskog programa.

Dimića odnedavno publika može da vidi u TV seriji Vera, gdje u priči o špijunki Veri Pešić, glumi doktora Đorđa Roša. Kada je riječ projektima o 2023. naglašava da ima više ponuđenih uloga u regionu, kao i u Americi, a od ovog mjeseca publika će ga gledati i u drugoj sezoni serije Beležnica profesora Miškovića, u kojoj igra Jeffa Boyda, operativca CIA za Balkan.

Prehodna
“Knock At The Cabin“ M. Nighta Shyamalana u kinima
Sljedeća
“Suočavanje s prošlošću" online i u Meeting Pointu od 10. 02.