“Suočavanje s prošlošću" online i u Meeting Pointu od 10. 02.

“Suočavanje s prošlošću" online i u Meeting Pointu od 10. 02.

U programu "Suočavanje s prošlošću" ili "Dan ljudskih prava" su višestruko nagrađivani filmovi, od kojih su neki bili i na nekom od prethodnih izdanja Sarajevo Film Festivala. U programu su filmovi Nelly i Nadine Magnusa Gerttena, Gdje je Ana Frank? Arija FolmanaRođena u Evinu Maryam Zaree, Slučaj nove veličine Anne Shishove, Okreni se ka Suncu Alione van der Horst, Sveti pauk Alija Abbasija i Žica Tihe Gudac.

Namjera je programom pokrenuti dijalog o temama iz prošlosti i aktuelnim događajima kroz moderirane filmske projekcije, koji će kroz bolne ali i nostalgične priče, dokumentaciju i uspomene, različite aspekte prošlih i aktuelnih događanja, rasvijetliti te događaje iz različitih perspektiva. Ovaj program doprinosi ispunjenju najplemenitijeg zadatka filma, a to je otvaranje puta ka pravoj empatiji i istinskoj izgradnji mira.

U sklopu programa će biti održani razgovori s autorima filmova. Program je besplatan u kinu Meeting Point u Sarajevu i online na Ondemand.kinomeetingpoint.ba u BiH i zemljama regije.

 

Prehodna
Željko Dimić u trci za ulogu u novom filmu o Jamesu Bondu
Sljedeća
Mangold pregovara za režiju DC-jevog filma "Swamp Thing"