Will Smith uputio ispriku i Chrisu Rocku

Will Smith uputio ispriku i Chrisu Rocku

Glavna vijest u Hollywoodu još uvijek je incident na pozornici za vrijeme dodjeli Oscara, na kojoj je Will Smith ošamario komičara i kolegu glumca Chrisa Rocka zbog vica upućenog Smithovoj supruzi, Jadi Pinkett Smith. Smith se zbog svojeg postupka ispričao Američkoj filmskoj akademiji, gostima Akademije i drugim uzvanicima, no jedna osoba je zaobiđena u tom obraćanju - Chris Rock.

Dan poslije incidenta, Smith se ipak obratio Rocku sa objavom na društvenoj mreži Instagram, u kojem je uputio ispriku glumcu i komičaru:

Želim se javno ispričati tebi, Chris. Pretjerao sam i bio sam u krivu. Stidim se svojih postupaka, koji ne odgovaraju čovjeku kakvim želim biti. Nema prostora za nasilje u svijetu ljubavi i blagosti.

Smith je ranije svoje ponašanje opisao "nedopustivim" i "neoprostivim", pa se da zaključiti da je Smith dobro promislio o svemu što se desilo. Odgovor Rocka još uvijek očekujemo, no AMPAS je već dao svoj, polovično doduše.

Poslije upita o mogućnosti oduzimanja Oscara koji je Smith dobio za svoju ulogu Richarda Williamsa, oca slavnih tenisašica sestara Williams u filmu King Richard, Akademija je odgovorila da je službeni uvid u dešavanja na pozornici započet, no da će isti vjerovatno trajati sedmicama. Drugim riječima, odluka neće biti donijeta uskoro, niti ishitreno.

Prehodna
“Nepodnošljiva težina golemog talenta“ uskoro u kinima
Sljedeća
Shawn Levy o uspjehu "The Adam Project" i suradnji sa Reynoldsom