Washington se pridružuje novom SF filmu Garetha Edwardsa

Washington se pridružuje novom SF filmu Garetha Edwardsa

Najnoviji projekt Garetha Edwardsa postepeno poprima zanimljiv oblik. Dugo nenaslovljeni film je nedavno dobio i naslov, True Love, a zadnja vijest iza kulisa projekta stiže sa najavom da će John David Washington biti član glumačke postave koju okuplja Edwards. Zvijezda Nolanovog Teneta će s time glumiti u još jednom naučno-fantastičnom filmu.

Vijesti prenosi THR, a što se tiče ostalih detalja oko filma, oni su zaista minimalni. True Love nosi etiketu "SF filma smještenog u bliskoj budućnosti", s mogućom dodatnom etiketom autorskog filma, budući da Edwards potpisuje režiju i scenario.

Potonja konotacija ima istinit prizvuk, budući da je Edwards započeo rad na projektu koji će postati True Love ubrzo nakon kompletiranja snimanja na Rogue One: A Star Wars Storyčija je produkcija bila obilježena poteškoćama i razmimoilaženjem kreativnih vizija Edwardsa kao režisera te LucasFilma s druge strane. Edwards je potom pronašao novog partnera za realiziranje svog filma u New Regencyju, koji će u cijelosti finansirati film.

Prehodna
Fondacija za kinematografiju: Konkursi za podršku za 2021.
Sljedeća
Triler “Those Who Wish Me Dead“ od danas u bh. kinima