Warner Bros. planira dva modela distribucije za DC-jeve filmove

Warner Bros. planira dva modela distribucije za DC-jeve filmove

Streamovanje novih naslova se čini uklesanim u kamen, ili prije u nosač slavnog vodotornja Warner Brosa. Poslije svog velikog poteza, prebacivanja cijelog filmskog programa za 2021. istovremeno na HBO Max, te izlaska Wonder Woman 1984 na pomiješan doček, studio je dao nagovijesiti baš to. Takav pristup, doduše nešto umjereniji, bit će korišten i sa budućim DC-jevim superherojskim naslovima.

Naime, šef DC Filmsa, ogranka Warner Brosa, Walter Hamada jučer je u intervjuu za prestižni list The New York Times rekao da će DC svoje filmove gledateljima nuditi po dva modela. Naslovi poput Reevesovog The Batman, ali i predstojećih projekata pod režiserskom palicom J. J. Abramsa, trebali bi dobiti puni teatralni izlazak. S druge strane, manji i riskantniji naslovi bi trebali osvanuti izravno na ponudi HBO Maxa.

Hamada se također dotakao činjenice da se u DC-jeve filmove vraća nekoliko iteracija istog lika, tačnije Batmana. Tri glumca u ruhu Mračnog viteza Hamada je predstavio kao svojevrstan filmski pandan DC-jevom višedimenzionalnom svijetu u stripovima. Međutim, konkretnosti je zadržao za sebe.

Prethodna
WB već najavljuje nastavak nakon debija "Wonder Woman 1984"
Sljedeća
"The Boss Baby: Family Business" odgođen do jeseni 2021.