WB već najavljuje nastavak nakon debija "Wonder Woman 1984"

WB već najavljuje nastavak nakon debija "Wonder Woman 1984"

Warner Bros. kuje dok je željezo vrelo, odnosno dok su prvi rezultati debija Wonder Woman 1984 po mješovitom modelu distrubucije aktuelni. Studio i distributer, naime, izašao je u javnost sa saopćenjem u kojem se pohvalio „vrlo dobrim odzivom“ među svojom bazom pretplatnika, rekavši da je više od pola korisnika streaming servisa HBO Maxa pregledalo film.

Dakako, brojke ne možemo potvrditi putem nezavisne revizije od treće strane, tako da moramo vjerovati HBO Maxu i Warner Brosu na riječ. S druge strane, do danas Wonder Woman 1984 je ostvario 16,7 miliona dolara zarade na domaćem tržištu, te 68,3 miliona u inostranstvu, odnosno 85 miliona dolara u cijelosti. To je brojka sa kojom možemo baratati, no čak i sa istom je teško ocijeniti uspjeh jednog filma u sasvim drugačijem tržištu od onog kojeg smo imali 2019, prije postojanja ovog, takoreći, hibridnog modela distribucije za velike naslove.

Što se tiče samog nastavka, Warner Bros. je izjavio da je stavio Wonder Woman 3 na listu prioriteta među svojim predstojećim projektima. Ponavaljanje izvedbe Gal Gadot se, naravno, očekuje, kao i povratak Patty Jenkins na vodeću ulogu iza kamera. Ostali detalji će pristizati kako se projekt bude bližio praktičnoj realizaciji.

Prethodna
Box office: Amazonski praznici sa "WW84" na vrhu ljestvice
Sljedeća
Warner Bros. planira dva modela distribucije za DC-jeve filmove