Velika predviđanja za "Spider-Man: Across The Spider-Verse"

Velika predviđanja za "Spider-Man: Across The Spider-Verse"

Dok Hollywood promišlja budućnost superherojskih filmova, za jedan animirani superherojski spektakl gaje se velike nade. 

Naravno, riječ je o Spider-Man: Across The Spider-Verse, dugoočekivani nastavak box office iznenađenja iz 2018. Prve projekcije za novi unos u Sonyjevu još uvijek mladu animiranu franšizu su pred nama, a iste uglavnom predviđaju zaradu u rasponu od 90 do 100 miliona dolara tokom uvodnog vikenda. Redovni analitičar portala Box Office Pro, Shawn Robbins, svoju projekciju je stavio unutar nešto šireg raspona od 95 do 130 miliona dolara.

Ukoliko bi Across The Spider-Verse dotakao plafon ove projekcije, ostvario bi skoro četiri puta veću vikend-zaradu od svog prethodnika. Spider-Man: Into The Spider-Verse je 2018. ostvario 35 miliona dolara tokom prva tri dana igranja. Premda se brojka čini skromnom na prvi pogled, film je pronašao svoje gledatelje i tokom svog igranja u kino-dvoranama ostvario sveukupnu zaradu od 384 miliona dolara, što je dobar rezultat za film sa budžetom od 90 miliona dolara.

Tu je potom i dobar doček od strane kritike. Into The Spider-Verse drži ocjenu od 97% od strane kritičara, te 93% od strane opće publike. Dakle, Across The Spider-Verse kao nastavak ima sve pretpostavke da u cijelosti iskoristi uspjeh svog prethodnika u prvoj etapi svog igranja.

Konačno, tu je i Beyond The Spider-Verse, treći unos u serijal. Sony je najavio treći film za izlazak na proljeće sljedeće godine, što nam govori dosta o prirodi radnje filma koji je pred nama, ali i ambicijama njegovih tvoraca, te konačno i Sonyja kao studija i jednog držatelja intelektualnog vlasništva Spider-Mana, u njegovim animiranim i igranim inačicama. Sony u svom vlasništvu ima prava na najpopularnijeg lika sa stranica Marvelovih stripova, pa i stripa kao medija općenito, i ima planove za tog lika, kao i one iz njegovog kružoka.

Prehodna
MCF distribuira sva nagrađena ostvarenja sa 76. Cannesa
Sljedeća
Universal dodijelio uloge za igrani "How To Train Your Dragon"