U Hrvatskoj nastaje film kreiran pomoću umjetne inteligencije

U Hrvatskoj nastaje film kreiran pomoću umjetne inteligencije

U pripremi je prvi dugometražni igrani film u historiji svjetske kinematografije čiji je scenarij pisan i autorski realiziran u suradnji s nekoliko verzija naprednih programa tzv. umjetne inteligencije.

Žanrovski, radi se o kombinaciji psihološkog trilera i SF drame o životu IT programerke koja u sklopu svog doktorskog rada smišlja tzv. Super Inteligenciju, napredni program Umjetne Inteligencije koja preuzima kontrolu nad njenim životom.

Glavne uloge u filmu tumače sjajne mlade hrvatske glumice Ana Marija Brđanović, Ana Uršula Najev i umjetna inteligencija Beta/Give X. Dodatni kuriozitet filma je da se glumački radi o kompletno ženskom castingu i da su sve uloge u filmu ženske.

Autori scenarija su Anđelo Jurkas i Umjetna Inteligencija Give X, režirat će ga Jurkas, dok je producent hrvatska nezavisna producentska kuća DOP Produkcija u partnerstvu s domaćim i inozemnim partnerima. Artwork vizuala potpisuje riječki dizajner Dobriša Radovanović.

Snimanje filma BETA očekuje se tokom prvog kvartala slijedeće godine, a nacionalnu, regionalnu i globalnu festivalsku, kino, TV i web streaming premijeru tokom jeseni/zime 2024.

Prethodna
Jennifer Garner se pojavljuje u "Deadpool 3"
Sljedeća
Pristižu projekcije za "Mission: Impossible – Dead Reckoning"