U Busovači počelo snimanje igranog filma “Amanet“

U Busovači počelo snimanje igranog filma “Amanet“

Nakon višemjesečnih priprema, u  busovačkom selu Podstijena protekle sedmice pala je prva klapa igranog filma Amanet u režiji Mirze Begovića koji je uz Nijaza Begovića i scenarista filma.

Amanet je komedija o životu glavnog lika Asada koji se nakon školovanja u gradu vraća u rodno selo gdje želi da oženi ljubav svog života, ali individualna drama svakog čovjeka koji živi u selu mu postaje prepreka. Radnja filma se odvija u kasnim osamdesetim godinama i upoznaje nas sa različitostima svih likova, nama samima, kulturom, običajima i tradicijom.

Direktor fotografije na filmu je Nevres Softić, a uloge ostvaruju Zlatan Školjić, Nusmir Muharemović, Faketa Salihbegović Avdagić, Minka Muftić, Iva Filipović, Adem Smailhodžić, Mugdim Avdagić, Irfan Kasumović, Emrah Halilović, Sabina Kulenović, Tihana Miličević.  

Igrani film Amanet produciraju BZK “Preporod” Busovača, “AmfiTeatar” Busovača i produkcija Hudhud pro, Sarajevo, a izvršni producenti su Amra Begović i Ajdin Hasanić.  Snimanje filma će trajati do početka mjeseca jula, a bosanskohercegovačka publika će Amanet imati priliku gledati u kinima od oktobra. Film je podržan od Općine Busovača i Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta KSB/SBK.

Prehodna
Guy Ritchie režira igrani remake animiranog "Herculesa"
Sljedeća
Odabrani filmovi 9. Star Film Festa