Srđan Vuletić u produkciji trećeg igranog filma: ”Gym“

Srđan Vuletić u produkciji trećeg igranog filma: ”Gym“

Srđan Vuletić je sa svojim prvim igranim filmom Ljeto u zlatnoj dolini još 2003. osvojio Zlatnog tigra na Roterdam Film Festivalu, nakon čega je 2007. predstavio drugi igrani film Teško je biti fin, a trenutno je u produkciju svog trećeg ostvarenja, Gym.

Gym ukazuje na taj vječni problem koji svi pokušavamo izbjeći sebi da priznamo. U svačijem najužem krugu postoji onaj idiot kojeg možda ne biste trebali podržavati. U Rikijevom životu to je njegov kolega i budući zet Ado. Ketering kompanija za koju obojica rade uskoro se zatvara, a Ado odlučuje da je najbolji način pristupa problemu da prebije vrhunsku slastičarku Melisu koja je napustila kompaniju i natjera je da ponovo radi s njima. Kako se približava ugostiteljski događaj na kojem će se svi sastati, Riki mora odlučiti koja će biti njegova uloga u ovoj katastrofi.

Glavne uloge u ovom ostvarenju ostvaruju Edin Koja Avdagić, Dino Sarija, Filip Radovanović, Faruk Hajdarević i Dina Mušanović. Bosanskohercegovačka kompanija Realstage producira u koprodukciji sa hrvatskom Kinoramom, slovenačkim Iridium filmom i crnogorskim studijom Dogma.

Budžet je određen na 305.000 EUR, a producenti i dalje traže potencijalne partnere za zatvaranje. Glavno snimanje počelo je 10. aprila 2023. i trajat će do kraja tekuće sedmice. Film će u potpunosti biti snimljen u Sarajevu. Očekuje se da će film biti premijerno prikazan 2024.

Prethodna
Horor-komedija “Renfield“ od četvrtka 27. aprila u kinima
Sljedeća
Mnoštvo regionalnih naslova na 18. SEEFestu u Los Angelesu