Spielbergov “The Fablemans“ od danas u kinima

Spielbergov “The Fablemans“ od danas u kinima

Najnoviji film Stevena Spielberga The Fablemans od četvrtka 12. januara očekujemo u svim kinima u BiH.

Višestruko nagrađivani reditelj Steven Spielberg, jedan od najznačajnijih reditelja u historiji kinematografije, nakon ekranizacija svih mogućih priča, od fantastičnih avantura do ozbiljnih ratnih filmova, napokon je snimio film o sebi, koji nosi naziv The Fablemans, te je za ovo remek-djelo po treći put osvojio Zlatni globus za najboljeg reditelja i Zlatni globus za najbolji film.

U novoj uzbudljivoj filmskoj priči Spielberg donosi intimni pogled u svoje djetinjstvo u polu-autobiografskom filmu koji prati osjetljive godine mladića koji će otkriti potresnu obiteljsku tajnu što će ga potaknuti da se uroni u svijet filmova koji će mu pomoći da spozna istinu o sebi i drugima.
 
Za scenarij su zaslužni sam Spielberg i dramatičar Tony Kushner, dobitnik Pulitzerove nagrade, koji je na Spielbergovim ranijim filmovima Lincoln i München zaradio nominacije za Oscara. Jaku glumačku postavu čine Gabriel LaBelle kao 16-godišnji ambiciozni reditelj Sammy Fabelman, za Oscara više puta nominirana Michelle Williams kao njegova majka Mitzi, Paul Dano kao njegov uspješni otac, Burt, Seth Rogen kao Bennie Loewy, Burtov najbolji prijatelj i počasni "ujak" Fabelmanove djece, i za Oscara nominirani Judd Hirsch kao ujak Boris.
 
Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Torontu, a sam je Spielberg tom prilikom izjavio da je njime pokušao naći način kako "vratiti tatu i mamu". Njegova je majka naime umrla 2017. godine u 97. godini, dok je otac preminuo 2020. u 103. godini. Spielberg je rekao da se u početku nadao da će mu biti lako snimiti ovaj film, jer njegove likove “zna cijeli život“.

“A opet, ispostavilo se da je to za mene zastrašujuće iskustvo, jer sam na poluiskustven način pokušao rekonstruirati ogroman dio ne samo svog života, nego i života mojih sestara, majke i oca koji više nisu s nama“, rekao je slavni reditelj, dodavši da je to za njega bilo emocionalno teško iskustvo.

 

Prehodna
“Titanic“ se vraća na veliko platno 9. februara
Sljedeća
CGI animirani “The Amazing Maurice“ od 12. januara u kinima