Steven Spielberg

Harrison Ford posljednji put kao Indiana Jones

Piše: Sead Vegara Sada, sa petim filmom u serijalu, Indiana Jones and the Dial of Destiny (Indiana Jones i artefakt sudbine, 2023), Harrison ne da je (pre)star već jednostavno zagazivši u devetu deceniju života treba (i mora) da odustane od “akcijašenja pod stare dane“. Pomalo tužan, (po)malo nostalgičan, Indiana Jones 5 u određenim momentima replicira magiju originalne trilogije, filmova koje je režirao Steven Spielberg.

Who Framed Roger Rabbit: ‘Noir‘ krimić iz crtića

Piše: Marko Njegić U usporedbi s današnjim (animiranim) filmovima, prenapučenim digitalnom slikom, Who Framed Roger Rabbit možda izgleda malčice zastarjelo i neki ga lako mogu uzeti zdravo za gotovo, ali njegova jedinstvena kreativna vizija, inteligencija i energija čine ga vječno mladim, zimzelenim i 30-ak godina nakon premijere.

The Fabelmans: Filmski genije u nastajanju

Piše: Sead Vegara Kako je rastao, nastao i postao jedan od najvećih američkih, ujedno i svjetskih filmskih reditelja – čuveni Steven Spielberg, prezentovano je u ostvarenju The Fabelmans (Fabelmanovi, 2022), čiju režiju i scenarij potpisuje upravo sam Spielberg.

Steven Spielberg planira povratak na male ekrane

Premda je u zadnje vrijeme bio zauzet projektima za velika platna, uključujući i poluautobiografski film The Fabelmans, režiser i producent Steven Spielberg nije zaboravio i na male ekrane. Ako nam je suditi po najskorijim izjavama, Spielberg se planira posvetiti i projektima u TV svijetu.