“Titanic“ se vraća na veliko platno 9. februara

“Titanic“ se vraća na veliko platno 9. februara

Najpoznatiji film reditelja Jamesa Camerona, Titanic vraća se 9. februara na velika platna povodom svoje 25. obljetnice. Titanic će proslaviti godišnjicu u kinima u posebnom IMAX 3D i 3D 4K formatu, što znači da će rezolucija filma iz 90-ih sada biti odlična.

Titanic je osvojio rekordnih 11 nagrada Oscar uključujući između ostalih nagradu za najbolji film, najbolju režiju, najbolju kameru i najbolju montažu. Nakon prvog prikazivanja 1997. godine, film je postao najuspješniji film svih vremena i trenutno je treći film s najvećom zaradom u svijetu.

Priča o potonuću luksuznog prekooceanskog broda promoviranog kao “nepotopivog” obišla je cijeli svijet u rekordno kratkom roku, a mnogi se filmski kritičari slažu kako je Titanic i dalje “najveći film ikad snimljen”. 
 
Glumačku ekipu ove neponovljive epske romanse koja je obilježila odrastanje brojnih generacija predvode dobitnici nagrade Oscar Leonardo DiCaprio i Kate Winslet. Uz njih su još i Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Bernard Hill, Jonathan Hyde, Danny Nucci, Gloria Stuart, David Warner, Victor Garber i Bill Paxton.

Reditelj i scenarist je James Cameron, a film su producirali Cameron i Jon Landau, dok je Rae Sanchini izvršna producentica.
 
Titanic se u našim kinima počinje prikazivati uoči Valentinova, 9. februara.

Prehodna
Međunarodni festival DOK #5 održaće se od 2. do 5. februara
Sljedeća
Spielbergov “The Fablemans“ od danas u kinima