Službeno najavljeno 2. izdanje Blumhouseovog festivala

Službeno najavljeno 2. izdanje Blumhouseovog festivala

Filmski festival posvećen žanrovskom filmu, BlumFest, ove jeseni će dobiti i svoje drugo izdanje. Službenu najavu i datum održavanja javnosti je predstavio sâm Jason Blum, šef Blumhousea. Blum se javnosti obratio u sklopu proslave 4. maja, Dana Ratova zvijezda, i potvrdio da će se 2. BlumFest održati 1. oktobra.

Blum je pozvao poklonike filmova i serija iz Blumhousea da se pridruže autorima svojih najdražih naslova, ali i glumcima čije su izvedbe obilježile iste, na festivalu. Blumhouse je tokom godina skupio pozavidnu kolekciju filmova, uglavnom u žanru strave i užasa, a s time i ljubitelje tog žanra, što festivalu gotovo jamči pristojan uspjeh.

Festival je online naravi od svog začetka, što je u mnogočemu olakšalo Blumhouseu da tradiciju nastavi dalje kroz pandemijsko razdoblje. Prvi BlumFest je održan prošle godine, 30. oktobra, što će reći – praktično na Dan vještica. Ove godine, pak, BlumFest započinje dosta ranije, na samom početku sezone dočeka Dana vještica, kada šuškanje lišća i mistični sutoni najviše izmamljuju pažnju ljubitelja horora.

Prethodna
Garfield se osvrnuo na ulogu u "Spider-Man: No Way Home"
Sljedeća
Fondacija za kinematografiju: Konkursi za podršku za 2021.