“Sing 2“ u kinima u 2D i 3D sinhronizovanoj i tilovanoj verziji

“Sing 2“ u kinima u 2D i 3D sinhronizovanoj i tilovanoj verziji

CGI animirani Sing 2 u kinima širom BiH se prikazuje u 2D i 3D sinhronizovanoj i tilovanoj verziji.

U vrijeme novgogodišnjih praznika, novo poglavlje u sjajnoj animiranoj franšizi kompanije Illumination stiže sa velikim snovima i spektakularnim hit pjesmama, dok se uvijek optimistična koala, Buster Moon i njegova ekipa izvođača pripremaju za svoj najblistaviji scenski performans do sada, koji se dešava u svjetskoj prijestonici zabave. Postoji samo jedna poteškoća: prvo moraju da nagovore najzabavniju rok zvijezdu na svijetu - koju glumi globalna muzička ikona Bono, po prvi put u animiranom filmu - da im se pridruži.

Buster je pretvorio je Novo Moonovo pozorište u lokalno hit mjesto, ali on ima veće ambicije: debitovanje nove predstave u pozorištu Crystal Toweru  glamuroznom Redshore Cityu.

Ali bez ikakvih poslovnih veza, Buster i njegova glumačka ekipa koju čine umorna majka svinja Rosita, rokerka Ash, gorila Johnny, stidljiva slonica Meena i naravno svinjski provokator Ginter moraju se ušunjati u svjetski poznate kancelarije Crystal Entertainment, kojima upravlja nemilosrdni mogul- vuk Jimmy Crystal.

U očajničkom pokušaju da privuče pažnju gospodina Crystal, Gunter spontano iznosi nečuvenu ideju koja Bustera brzo obuzima, obećavajući da će u njihovom novom showu glumiti legenda rocka lav Clay Calloway (Bono). Problem je što Buster nikada nije upoznao Claya, umjetnika koji se sklonio od svijeta prije više od 10 godina nakon gubitka supruge. Još gore, Buster nije prozreo da je gospodin Crystal egocentrični gangster koji bi radije nekoga bacio s krova zgrade nego da trpi laži.

Dok Gunter pomaže Busteru da ostvari san o pozorišnom remek-djelu izvan ovog svijeta, pritisku (i zlokobnim prijetnjama) G. Crystala, Rositi uzimaju glavnu ulogu u showu i daju je razmaženoj kćerki gospodina Crystala, Porti. Očajnički želeći da spasi predstavu i svoj život, Buster kreće u potragu za pronalaženjem Claya i nagovara ga da se vrati na scenu.

Ono što započinje kao san o velikom uspjehu, postaje emotivni podsjetnik na moć muzike koja liječi i najslomljenija srca.Prethodna
"John Wick: Chapter 4" stiže u kino-dvorane na proljeće 2023.
Sljedeća
Noć kina: Besplatan ulaz u kina u Sarajevu 28. decembra