Serija “Tender“ Srđana Vuletića predstavljena u Cineplexxu

Serija “Tender“ Srđana Vuletića predstavljena u Cineplexxu

U sarajevskom kinu Cineplexx predstavljena je serija Tender u produkciji BH ContentLab platforme BH Telecoma. Kreator serije i scenarist je Srđan Vuletić, u saradnji sa produkcijskom kućom F.I.S.T. iz Sarajeva, a režiju potpisuju Amra Mehić i Neven Samardžić.

Tender je sitcom koji prati rad državne agencija za provođenje javnih nabavki. U središtu serije je tročlana komisija koja je sastavljena po poznatom modelu "nacionalni ključ": Srbin, Hrvat, Bošnjak. Tri potpuno različita karaktera, političke vizije i pogleda na svijet, prinuđeni su raditi zajednički posao i dijeliti zajednički prostor, a ono što ih spaja jače je od svih njihovih razlika - želja da se obogate.

Vuletić za glavni cilj serije navodi zdrav, autentičan humor koji vrši raščlanjenje prepoznatljivih političkih praksi u BiH i ukazuje na njihovu besmislenost, te nastojanje da se na ovaj način relaksiraju i nacionalne tenzije vezane uz politiku. Glavne uloge serije Tender ostvarili su: Tarik Džinić, Robert Krajinović, Aida Bukva, Anja Kraljević, Igor Skvarica, Branko Janković, Anđela Kusić, Dražen Pavlović, Edin Avdagić, Nadine Mičić.

Serija Tender će biti premijerno emitovana na MYTV platformi 22. i 23. januara s početkom u 21 sati, nakon čega će premijera iste serije biti i na kanalu FTV 28. i 29. januara.

Prehodna
Nedaće psihologa u traileru za "Shrinking"
Sljedeća
Nova sezona animirane serije "South Park" stiže u februaru