Rian Johnson govorio o svojim željama za sljedeći "Knives Out"

Rian Johnson govorio o svojim željama za sljedeći "Knives Out"

Režiser iza Glass Onion: A Knives Out Mystery, Rian Johnson, nedavno je dao intervju za časopis Insider, u kojem se dotakao ovog filma, ali i svojih planova i želja za sljedeći unos u ovom serijalu.

Naravno, u aprilu prošle godine smo doznali da je Netflix dao zeleno svjetlo Johnsonu za stvaranje dva nastavka za Knives OutGlass Onion je jedan od dva, a preostali film je sada u Johnsonovim mislima. Režiser je novinarima Insidera otkrio da za treći Knives Out film želi duži boravak u kino-dvoranama i igranje u što više istih.

Glass Onion: A Knives Out Mystery je dobio ograničen teatralni izlazak, tokom kojeg je film zaradio 13 miliona dolara, što je Johnson manje-više i potvrdio u svom intervjuu. Dalje, Johnson se nada da će film ponovo igrati u kinima poslije debija na ponudi Netflixa, u nekoj novoj vrsti hibridnog izlaska na digitalnim i tradicionalnim platformama.

Koliko će Netflix biti prijemčiv u pogledu Johnsonovih zahtjeva? Pa, to će u mnogočemu zavisiti od toga koliko streaming div procjenjuje da je Glass Onion bio uspješan. Johnson je zadovoljan sa 13 miliona, ali Netflix možda nije. Pored toga, Netflix i drugi streaming servisi su tek "umočili prste" u vode tradicionalne filmske distribucije, što znači da smo još uvijek udaljeni od dana kada bismo gledali jedan originalni Netflix film u tri hiljade kino-dvorana u SAD-u.

Prehodna
Mreža festivala Jadranske regije predstavlja: Zimsko izdanje
Sljedeća
Fondacija za kinematografiju: Digitalizacija kino-dvorana