Quentin Tarantino o "Marvelizaciji Hollywooda"

Quentin Tarantino o "Marvelizaciji Hollywooda"

Da Marvelovi filmovi nisu naročito popularni među establiranim filmskim autorima, odavno je poznato. Među onima koji nisu zadovoljni učinkom koji je MCU imao, ili još uvijek ima, na Hollywood je i Quentin Tarantino.

Veliki režiser je gostovao na podcastu 2 Bears 1 Cave, na kojem je iznio svoje mišljenje o ostvarenjima Marvel Studiosa:

"Skupljao sam Marvelove stripove kao lud kada sam bio klinac. Da su ovi filmovi izlazili dok sam bio u svojim dvadesetima, bio bih sasvim sretan i zaljubljen u njih. Mislim, to ne bi bili jedini filmovi koji su stvarani. Bili bi među drugim filmovima. Ali, sada sam skoro šezdeset godina star, tako da nisam tako uzbuđen.

To su sada jedine stvari koje se stvaraju, i to su jedine stvari koje stvaraju bilo kakvu vrstu uzbuđenosti među fanovima i studijima koje iz stvaraju. To je ono oko čega su uzbuđeni. Činjenica je da predstavljaju cijelu eru filmova u ovom trenutku."

Imajući na umu da Marvelovi filmovi još uvijek suvereno vladaju blagajnama kino-dvorana i da s time daju dalji podstrek filmskoj industriji da ulaže u njih, teško je izbjeći zaključak koji je iznio i Tarantino.

Prethodna
Marvelov "Blade" ima novog režisera
Sljedeća
"Avatar: The Way of Water" igrat će u Kini