Prijave za Transilvania IFF 2023. otvorene do 1. februara

Prijave za Transilvania IFF 2023. otvorene do 1. februara

Osnovan 2002. godine u gradu Cluj-Napoca, Transilvania IFF je brzo rastao i postao najvažniji filmski događaj u Rumuniji i jedan od najspektakularnijih godišnjih događaja u regionu. Podržan je od strane programa Kreativna Europa – MEDIA, a 2011. godine Transilvania IFF je akreditiran od strane FIAPF-a, što ga svrstava među 40 najvažnijih festivala u svijetu.

Nakon godina kontinuiranog rada na promociji rumunske kinematografije i dočekivanja međunarodnih gostiju u susret nacionalnim produkcijama i njihovim filmskim stvaraocima, Festival je 2015. godine zaokružio svoje industrijske aktivnosti pod jednim kišobranom. TIFF Industry je otvorena za talente iz regije kroz Transilvania Pitch Stop (TPS) – prilagođenu radionicu za igrane filmove koja se završava javnom prezentacijom i sastancima jedan na jedan, te Transilvania Talent Lab (TTL) – praktični program posvećen novim talentima. TIFF Industry je domaćin niza majstorskih kurseva, okupljanja stručnjaka za razvoj publike i pisanje scenarija, te organizira zatvorene projekcije za članove industrije u prisustvu autora.

Filmski stvaraoci mogu prijaviti filmove za tri takmičarska programa – Glavni međunarodni, Šta ima, Dok? i Rumunski dani – i tri netakmičarska programa: Pun mjesec, Supernova, No Limit. Svi zainteresovani autori iz BiH i regiona moraju se prijaviti najkasnije do 1. februara, a naknada za prijavu za međunarodna ostvarenja je 40,00 EUR. Sva pravila za prijavu svi zainteresovani mogu pronaći OVDJE a prijaviti se za učešće OVDJE.

Prehodna
Roberts i Paré u Hrvatskoj snimaju "Wrongful Death"
Sljedeća
"The Pale Blue Eye" na vrhu Netflixove TOP 10 ljestvice