Predstavljamo najnoviji trailer CGI animiranog "Inside Out 2"

Predstavljamo najnoviji trailer CGI animiranog "Inside Out 2"

Filmofil predstavlja najnoviji trailer CGI animiranog Inside Out 2 (Izvrnuto obrnuto 2).

Sama premisa originalnog filma Inside Out (Izvrnuto obrnuto, 2015) je briljantna i još k tome genijalno sprovedena u djelo. Reditelj Pete Docter, odgovoran za sada već Pixarove klasike Monsters Inc. (Čudovišta iz ormara, 2001) i Up (Nebesa, 2009), ideju za film je dobio posmatrajući kćerku kako odrasta i njene konstantne promjene u raspoloženju, pitajući se šta se to sve dešava u njenoj glavi.

Originalnu priču je napisao zajedno sa Ronnijem Del Carmenom, korediteljem filma, a za glavne likove su uzeli emocije 11-godišnje djevojčice Riley (glas Kaitlyn Dias). A emocije koje vode glavnu riječ u nadasve briljantnoj CGI animiranoj priči su Sreća (glas Amy Poehler), Tuga (glas Phyllis Smith), Strah (glas Billa Hadera), Ljutnja (glas Lewisa Blacka) i Gadost (glas Mindy Kaling).

Da umjetnost ne treba požurivati dokazat će sa nastavkom originalnog filma, Inside Out 2, koji stiže devet godina nakon prvog dijela. Režiju je preuzeo Kelsey Mann i sada pratimo Riley kao tinejdžericu, koja dobija neke nove emocije, poput Anksioznosti (glas Maye Hawke), Dosade (glas Adèle Exarchopoulos), Zavisti (glas Ayo Edebiri) i Sramote (glas Paula Waltera Hausera).

Inside Out 2 stiže u kina 14. juna.

Prethodna
Predstavljamo novi titlovani trailer filma “Alien: Romulus“
Sljedeća
Elijah Wood kao odsutni otac u traileru za ”Bookworm”