Obilježavanje 15 godina Potprograma Media u Hrvatskoj

Obilježavanje 15 godina Potprograma Media u Hrvatskoj

Već 15 godina traje filmska “ljubavna priča” Potprograma MEDIA, Deska Kreativne Europe – Ureda MEDIA Hrvatske i hrvatskih kreativaca, filmskih i televizijskih profesionalaca, te autora videoigara.

Mogućnost sudjelovanja hrvatskih reditelja, producenata, scenarista i ostalih koji se bave audiovizualnim djelatnostima, u Potprogramu MEDIA ostvarena je 17. marta, 2008. godine. Time su hrvatski filmski radnici otvorili sebi vrata natjecanja za financijska sredstva što ih Europska komisija osigurava za pomoć produkciji, promociji i distribuciji europskih audiovizualnih programa. Do kraja 2021. godine hrvatski korisnici osigurali su za svoje projekte 11,5 miliona eura čime su Hrvatsku pozicionirali u sami vrh uspješnosti među zemljama članicama. Slavlje kreće s predavanjima i individualnim konzultacijama dvije vrsne stručnjakinje.

Christina Pelekani, iskusna filmska profesionalka koja je u filmsku industriju zakoračila kao kreativna direktorica u filmskim kompanijama, voditeljica marketinga i savjetnica za akvizicije, 31. marta dat će uvid u marketinške i distribucijske strategije - ključne segmente prijave za razvoj filma, stavljajući naglasak na filmove koji dolaze iz tzv. malih zemalja.

Wendy Bernfeld, pravnica po struci, 5. aprila će na svojem predavanju te putem timskog rada dati uvid u pravne "tips & tricks" koje svaki producent treba imati u vidu kada dogovara i pregovara prikazivanje svojeg filma na digitalnim platformama.

Predavanja su besplatna i otvorena za javnost, a s obzirom na ograničen broj sjedala, svoje mjesto rezervirajte na vrijeme, prijavom na niže navedene linkove:


Predavanja će se održati u zagrebačkom prostoru kreacije Urania. Za više informacija posjetite www.mediadesk.hr.

Prethodna
Ekipa projekta “Moon Coast” na programu Going European
Sljedeća
Box office: "John Wick: Chapter 4" na vrhu ljestvice