Nastavak za "Scream" reboot već u razvoju

Nastavak za "Scream" reboot već u razvoju

Tvorci nedavnog Scream reboota, Tyler Gillett Matt Bettinelli-Olpin, neće dopustiti željezu da se ohladi bez par udaraca čekićem. Naime, režiserski dvojac je na društvenim mrežama najavio da će njihov unos u ovaj sada već klasični serijal slasher filmova dobiti nastavak - i to relativno ubrzo! Drugim riječima, poslije Scream 5, stiže nam i Scream 6.

Naravno, kako se da naslutiti po izostatku broja u naslovu nedavnog reboota, dvojac odustaje od rednih brojeva u onome što možemo nazvati novom epohom za filmski serijal koji je započeo Wes Craven 1996. Dok je Scream 5 bio istovremeno i vremenski udaljeni nastavak i praktični reboot za franšizu, za "šesticu" se da naslutiti da će se više osloniti na originalne elemente nedavnog filma. Imajući na umu zbivanja u Scream 5, još uvijek nije jasno ko će biti članovi glumačke postave. Međutim, da se naslutiti da ćemo u filmu imati barem jedno dobro poznato lice.

Režiserski dvojac očito ostaje na čelnom mjestu, a oni su u razgovoru sa novinarima britanskog časopisa Empire najavili da će nastavak biti film na kojem će "riskirati sve". Ishod ove ambiciozne najave tek trebamo vidjeti, no čekanje neće biti predugo, budući da su Benninelli-Olpin i Gillett najavili da će Scream 6 (odnosno kako god će već glasiti službeni naziv filma) u kino-dvorane stići već na proljeće 2023. - 31. marta 2023, tačnije.

Prethodna
Prodaja MGM-a Amazonu kompletirana
Sljedeća
Legendary radi na nastavku za "Godzilla vs. Kong"